Kertomuksia paviaanilinnasta: Jani Luodon ei niin ihmeellinen elämä Myllypurosta eläintarhaan ja siitä eteenpäin.

Malmin lentoaseman tuhoamiselle on olemassa myös vaihtoehto

  • Vaihtoehtoinen suunnitelma malmin alueen asuinrakentamiselle
    Vaihtoehtoinen suunnitelma malmin alueen asuinrakentamiselle

Malmin lentoaseman aluetta on haviteltu jo vuosia asuinrakentamiseen ja viimeisten vuosien aikana Helsingin kaupunki ja sen suunnittelijat ovat tehneet kaikenlaisia hienoja suunnitelmia alueen asuinrakentamisen osalta, suunnitelmissa alueelle ollaan sijoittamassa 25000 asukasta. 

Valitettavasti suunnitelmat ovat erittäin tuhlailevia maankäytön suhteen, alueen rakennuskanta on suunnitelmissa ollut erittäin matalaa. Ohessa on vaihtoehtoinen suunnitelma jolla alueelle saadaan lähes sama määrä asukkaita alueelle, luontoa säilyy ja lentoasemalta voidaan operoida ainaskin yhdeltä kiitotieltä(suunnitelmassa tosin molemmat kiitotiet ovat säilytetty)  Friends of Malmi airport yhteisössä tehtiin jopa muutama rohkeampikin suunnitelma joissa alueen asukasmäärä olisi reippaasti suurempi(jossain 25000-50 000 välillä) 

Säilyttämällä lentoaseman alueen saa kaupunki myös itselleen uuden tapahtuma-alueen jossa voidaan järjestää konsertteja jne. 

Ainut vika tässä vaihtoehtoisessa suunnitelmassa on se ettei se ole yhtään seksikäs rakennusliikkeille ja tietyille kaupunkimaisuutta ihannoiville tahoille. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Itse jalostaisin samansuuntaisen idean arkkitehtuurikilpailuksi.
http://danielmalinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2145...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Demarinainen ei uskaltanut laittaa kommenttiosiota omaan blogiinsa, joku Mirka. Saatanan hullut ovat tuhoamassa ainutlaatuista pienlentokenttää, jonka pitäisi kiinnostaa museovirastoa homeisten, käyttökelvottomien rakennusten sijasta. Eikö mistään löydy liito-oravan paskaa lavastukseen. Guggenheimiäkin tyhmempi hanke, mitä te vedätte siellä kehätien sisllä, essoa vai metaa?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Kappas jollakin muullakin syttyi tuo konsertti idea. Julkaisin samoilla linjoilla itsekkin aamulla kirjoituksen. K. Kärkkäinen ehtikin jo kommentissaan linkata pakinaani.

Toimituksen poiminnat